Знижка на набір столових приборів з 30 предметів Villeroy & Boch
до покупки
+38 073 888 9955
ua / ru
Сковорода гриль

Як користуватися сковородою гриль? І в чому її призначення?

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Завантаження...
Новини
  • 9
  • 0

Унікальний винахід для любителів смачно поїсти – сковорода гриль. Це посуд для гурманів. Сковорода гриль використовується для приготування риби, м’яса, овочів. З нею можливе просмажування без олії або жиру. Виходить, як на багатті: страва з ароматом копчення, смачна, зі збереженням вітамінів і поживних речовин, текстури продуктів. Цим пояснюється, що таке сковорода гриль і навіщо вона потрібна на кухні.

Зрозуміти, як готувати на пательні гриль, нескладно, оскільки посуд дуже простий у користуванні, легко очищається і приносить суцільне задоволення під час приготування їжі. Цей виріб на ринку не так давно, тому не кожна господиня знає, як користуватися сковородою гриль.

У комплекті є:

  • – глибока знімна кришка;
  • – піддон;
  • – ручка, у деяких моделях знімна;
  • – решітка.

Розуміння, як працює рифлене дно і навіщо воно продукту, допомагає зрозуміти, для чого потрібна сковорода гриль і як нею користуватися. Завдяки дну між поверхнею і продуктом створюється простір, у який стікає сік і жир. Це запобігає пригоранню соковитого м’яса і сприяє утворенню смугастої скоринки. Ці сліди гриля на їжі мають вельми апетитний вигляд. У готовому продукті менше жиру, що робить його більш здоровим. Товсте дно рівномірно розподіляє тепло, і страва рівномірно просмажується по всій поверхні.

З чого почати: перше використання сковороди гриль

Щоб приготувати здорові, дієтичні страви, важливо розібратися, як користуватися сковородою гриль. Для початку варто зрозуміти, як правильно розігріти сковороду перед приготуванням. Фахівці рекомендують у піддон додати трохи води або змастити його поверхню олією. Це запобігатиме пригоранню жиру та соку, які почнуть стікати, щойно продукти нагріються. Також дотримання цього простого правила спростить догляд за покриттям після приготування страви.

Перед тим як готувати в сковороді гриль, важливо піддон розмістити на плиті та добре розігріти його до 5 хвилин. Потім на решітці розкладаються продукти так, щоб вони не виходили за її краї. Останній штрих – накрити кришкою і майже не відкривати до кінця готування, щоб не втрачалося тепло.

Перед тим як використовувати сковороду гриль, необхідно зрозуміти, що можна готувати на гриль-сковороді:

  • – риба і креветки;
  • – курку з маринадом і овочами;
  • – кабачки, цукіні, баклажани;
  • – яловичину;
  • – болгарський перець;
  • – стейки;
  • – морква;
  • – котлети;
  • – кукурудзу;
  • – баранину;
  • – картоплю;
  • – ковбаски та сосиски;
  • – гриби;
  • – фрукти.

Фахівці пояснюють, як готувати на сковороді гриль і як домогтися хрусткої скоринки без краплі олії. У цьому допоможе попередня підготовка продуктів, щоб із них звільнити жир і вологу.

Часті помилки під час використання сковороди гриль

Не знаючи, як користуватися гриль сковородою, легко припуститися помилок. Основними помилками є:

  • – часте перевертання їжі – уповільнює процес і порушується утворення скоринки;
  • – ігнорування ручки – для чого в сковороді гриль ручка з чавуну, яка потребує обробки під час прожарювання;
  • – неправильна підготовка посуду перед першою обробкою – спочатку має утворитися захисна оболонка, що досягається прожарюванням чавунної сковорідки для збереження антипригарної поверхні та запобігання прилипанню продуктів;
  • – застосування великої кількості жиру або олії – як готувати на гриль-сковороді, описано в інструкції, надлишковий жир робить поверхню липкою;
  • – нехтування температурним режимом – сприяє нерівномірному прожарюванню, пригоранню продуктів;
  • – не використання кришки – виріб регулює появу диму і температури, інакше їжа підгорить або сповільниться її приготування.

Правильний догляд за сковородою подовжує термін служби. Важливо пам’ятати, як користуватися гриль сковородою: не застосовувати для очищення абразивні речовини. Постійне очищення не дає їжі металевого присмаку, підтримуються антипригарні властивості посуду.

Гриль вдома: секрети справжнього смаку

Інтернет-магазин Grand Posuda містить бренди посуду, що завоювали популярність серед користувачів. Із запропонованими варіантами перше використання сковороди гриль пройде бездоганно. Їжа вийде хрусткою, соковитою, смачною, простою, ефектною. Ось чому варто спробувати вже сьогодні. Проста конструкція робить можливим приготування без фритюру, домашнього барбекю. Гриль для квартири – це чудова альтернатива мангалу з мінімумом жиру. Після першого використання сковороди гриль користувач може приготувати різні, незвичайні страви. На всі питання, що стосуються того, як правильно використовувати сковороду гриль, яка ціна, як доставити, дадуть відповідь менеджери магазину.

Підписатися на акції та знижки

Хочете бути в курсі наших новин і акцій?

Ми пишемо тільки по справі! Підпишіться і будьте в курсі спеціальних пропозицій

Топ новина

Світовий лідер у виробництві кераміки протягом більше 270 років Villeroy & Boch краще будь-якого іншого бренду столового посуду за 270 років удосконалив кераміку, зробивши високоякісний столовий посуд. Спочатку він випускався